הרצאות להורים
הורים יקרים, כמה פעמים הייתם עסוקים במסכים במקום להיפרד יפה מהילדים? כמה פעמים הגעתם למסיבות בגן והייתם מאחורי המסכים במקום עם הילדים? כמה פעמים התכתבתם עם הורים אחרים על התנהלות הגן בקבוצות הוואטסאפ? כמה אתם מרגישים נוכחים-נעדרים בחיי הילדים בגלל השפעות המסכים? כולם מדברים על קשיים בגידול דור המסכים, אבל לא חושבים על מקום ההורים... המפגש יעסוק בהשפעות השימוש במסכים על היחסים בין הגננת, ההורים והילדים. במפגש יועלו הדילמות והקשיים סביב המסכים, לצד חשיבות ההורים כמודל לחיקוי עבור הילדים בדו
מהי משמעות המרחב הוירטואלי בחיי המתבגרים? מהם המודלים של ילדינו? מיהו חבר מוכר למול זר? כיצד הילדים והמתבגרים מתקשרים עם אחרים? מהן הסכנות הטמונות ברשת וכיצד נעזור להם להיות מודעים אליהן? זאת לצד התנהגויות סיכוניות של בריונות ברשת, חרם חברתי מצד הפוגע והקורבן כאחד. לבסוף, נלמד איך להישאר כתובת לצרכים, קשיים ובעיות עבור ילדינו.
התקשורת והמסכים מציעים לצעירים אפשרויות בלתי מוגבלות של ידע, תמונות וסרטונים. המסכים מעודדים אקטיביות, מעורבות ויצירתיות. האמנם? איך מנצלים את המסכים ללמידה וחשיבה יצירתית? איך חושבים מחוץ למסכים? איך מלמדים לצאת מתבניות ולחשוב מחוץ לקופסא באופן יצירתי וביקורתי?
יחסי הורים – ילדים. כיצד להיות הורה אפקטיבי ויעיל היום בעידן המודרני. כיצד נגרום לילדים שלנו לשתף איתנו פעולה מתוך מוטיבציה ורצון ולא להיכנס למציאות של "מאבקי כוח"
יחסים בין הורים וילדים בדור המסכים. איך מתמודדים עם דור המסכים? מיהו דור המסכים? מה מאפיין אותו?